Od brze do spore hrane

Svaka država ima svoje specifične specijalitete, kojoj je čine jedinstvenom i prepoznatljivom u svijetu ali i među njezinim stalnim stanovnicima. Vrlo često se dešava da baš naši ljudi koji žive u inozemstvu često traže hrvatske restorane diljem svijeta ne bi li zadovoljili želju da opet probaju našu hranu koja se koji put teško nađe na policama supermarketa, ali i u stranim restoranima. Tu se priča može započeti od fast food hrane (koja je pripremljena na brzi način), pa sve do slow fooda ili hrane koja je kuhana jako sporo i koja liječi dušu jer nas podsjeća na onu koju bi naša baka kuhala nedjeljom kad je mirisala cijela kuća.

Različiti utjecaji

Među hrvatskim specijalitetima sigurno se mogu naći i različiti strani utjecaji koji su pridonijeli da se naša kuhinja prilagodi i nevjerojatnom turističkom razvoju koji svake godine vidi sve veći i veći broj turista koji dolaze u naše krajeve i koji pomalo nose i dašak svoje kulture u jela i restorane koje često posjećuju. Svaki restoran želi udovoljiti i strancu ali i domaćem gostu koji će se rado vratiti ako je već jednim dobro jeo.

Što se inače može nabrojiti kao hrana koja se može pronaći u Hrvatskoj a možda u Italiji ili negdje drugdje ne:

  • čevapčići
  • škampi na buzaru
  • jela ispod peke
  • sarme i kiseli kupus
  • burek
  • punjenje paprike

Ovo je samo mali dio određenih specijaliteta koji se mogu naći u Hrvatskoj, a uz njih postoji još veliki broj jela koji su poznato i jedu se u cijelom svijetu i koje svi vrlo rado svakodnevno jedemo. Sve ovisi o vlastitom ukusu i o vlastitim željama. Možete biti sigurni da ćete bez problema naći što god vam padne na pamet i s nama nećete ostati baš nikad gladni. Napokon ste pronašli pravo riješenje koje već odavna čekate.