Ljubav za fast food

Zdravo ili ne, glavno da je ukusno

Kada se priča o fast foodu ili brzoj uličnoj hrani koja ima svoje začetke u Americi, uvijek se priča i o hrani koja u neku ruku i nije baš pretjerano zdrava za naše tijelo i naš organizam. To se naročito odnosi na ljude koji je jedu svakodnevno i isključivo tu vrstu hrane, bez da imalo promijene svoj način prehrane. Ali zašto je baš ta nezdrava, pečena u dubokom ulju i masna hrana postala hit u cijelome svijetu i zašto je svi tako jako volimo? Odgovor se može naći u osjećaju sreće i užitka koji stvara u nama svaki put kada je okusimo. Jednostavno, takva vrsta hrane je iznimno bogata za nepce i tko god je proba zna da daje osjećaj trenutačnog zadovoljstva i sitosti.

Većina i restorana, malih barova i kioska vrlo često u svojoj ponudi ima razne vrste sendviča koji su izmišljeni tako dobro da ugode bilo kojem ukusu i želji gosta.

Naravno, kada se odlučite i naručiti online nešto za pojesti, među raznolikim vrstom naći ćete i mnogo fast food izbora, među kojima najviše:

  • razne vrste sendviča
  • hamburgere
  • čevapčiće
  • pečene krumpiriće
  • pizze
  • hot dog
  • kebab
  • pileća krilca

Ovaj tip hrane naročito je poznat i moderan među mladima koji su navikli na brzi ritam života, dok su starije generacije još uvijek više vezane za tradiciju i draži su im ručkovi i večere koji se kuhaju kod kuće i čije su namirnice prethodno kupljene na lokalnoj tržnici. Ovi sendviči i brza hrana dobili su i naziv “junk food” (junk na engleskom jeziku doslovno znači smeće); ali isto tako bitno je reći da ovisi u kojim se količinama jede. Ako se tu i tamo naruči i u društvu pojede, sigurno vam neće štetiti i ne morate se zabrinjavati. Svako malo je dobro udovoljiti našem nepcu koje traži i malo masniju hranu.

Leave a Reply